.

כמעט שם! אנא מלא את הטופס לגישה מידית!

מלא את הטופס ותוכל להתחיל מיד!

שירבו זכויותינו (ובריאותינו...) כרימון!

ללא ספק הוא מלך, והכתר שעל ראשו מוצדק בהחלט!

אנו רגילים לפגוש אותו בעיקר בראש השנה (תוך כדי ספירת 613 גרגיריו, שתמיד לא מגיעה לסיומה...) אך ערכיו התזונתיים וסגולותיו המדהימות שווים התייחסות כל השנה.

הרימון, על פי כל המחקרים, בכל השנים, נחשב לכלי נשק רב עוצמה העומד בראשם של כל נוגדי החמצון בגוף. הצבע האדום, הטעם החמצתק, הגרעינים, הקליפה. כל אלה מאפשרים לו ללחום בסרטן, להאט את ההזדקנות, לשמור על הלב, לאזן רמות סוכר, להוריד כולסטרול ולחץ דם ועוד.

 

הצבע האדום:

מקורו של הצבע האדום ברימון הוא בפיגמנטים האדומים, האנתוציאנינים, שלהם סגולות נוגדות חמצון ונוגדות דלקת. לכן הם תורמים, יחד עם רכיבים מגינים נוספים ברימון, כמו הטנינים, גם להאטת תהליכי הזדקנות ולמניעת סרטן. על פי הרפואה העממית והסינית, הצבע האדום מחזק את הדם שאף צבעו אדום. הרימון האדום הוא אף מקור טוב לברזל ומומלץ ללוקים באנמיה.

 

הכמות המומלצת:

כדי ליהנות מן ההשפעות המיטיבות של הרימון מומלץ לאכול באופן יומיומי חצי כוס גרגירי רימון או לשתות חצי כוס מיץ. את הרימונים ניתן לקנות בעונה ולשמור בקירור מספר חודשים עד חצי שנה ובכך ליהנות מיתרונות הרימון זמן ארוך יותר מעונתו.

 

אז למה הוא טוב?

מערכת הלב וכלי הדם- הרימון מזכיר בגרגיריו תאי דם אדומים ובצורתו את הלב, ואכן יש לו פעילות מיטבית על כלי הדם והלב. שתייה יומית של מיץ רימונים משפרת משמעותית את מצבם של אנשים הסובלים מטרשת עורקים ומחזקת את פעולת הלב.

נוגד חמצון- הפרי והקליפה של הרימון מכילים נוגד חמצון חזק ביותר, אפילו מזה שיש בתה ירוק! הרימון עשיר בפלבנואידים שמחזקים את מערכת החיסון, ומונעים התפתחות של תאים סרטניים, כמו סרטן הערמונית וסרטן העור.

ברזל- במיץ הרימון נמצא ריכוז גבוה במיוחד של ברזל שנספג בקלות ומומלץ לנשים בהיריון או אחרי לידה, ולמי שסובל מאנמיה.

אנטי בקטריאלי- לרימון סגולות המסייעות לשמירה על בריאות הפה והחניכיים. הוא מוריד משמעותית את מספר המזהמים בפה ואת רמת הפרוטאין שגורם להיווצרות מחלות חניכיים.

בטן ומעיים- קליפת הרימון מסייעת בקטילת תולעים, אמבות וטפילים אחרים במערכת העיכול. קליפת הרימון אפילו נמצאה כיעילה לטיפול בטחורים (בחליטה).

עור- שמן זרעי רימונים מכיל למעלה מ-60 אחוז חומצת שומן לינולאית המגבירה את גמישות העור וחיונית לשמירה על מראה צעיר ורענן.

 

קליפת הרימון:

גם לקליפות של הרימון ישנם שימושים לא מעטים. מומלץ לייבש את הקליפות בצל לכתוש אותם לאבקה ולשמר אותם בבקבוק סגור.

- לטיפול בתולעים במערכת העיכול ניתן להרתיח 50 גרם קליפות בליטר מים למשך ¼ שעה, לקרר את המרתח, להמתיק ולשתות על קיבה ריקה. החומרים שבקליפה הורגים את התולעים.

- לטיפול בזיהומים במערכת העיכול ניתן לשתות כל יום כוס מיץ רימונים או להרתיח קליפות רימונים עם קליפות של בננה במשך 10 דקות, לקרר לסנן ולשתות את המים מספר פעמים ביום.

- לטיפול בקיב בקיבה ובתריסריון, מייבשים קליפות רימונים בצל, כותשים אותם עד דק מערבבים עם מעט דבש ואוכלים כף לאחר כל ארוחה. הפלבונואידים שבקליפה בעלי פעילות אנטי דלקתית ומשקמת.

- לטיפול בפצעים וכוויות, ניתן לייבש את הקליפות, לכתוש לאבקה ולזרות על הפצעים והכוויות. הקליפה מכילה פלבונואידים בעלי פעילות אנטי דלקתית.

- לפצעים ופצעונים של תינוקות, ניתן כתחליף לטלק, לייבש קליפות רימונים, לכתוש לאבקה, ולפזר על המקום.

- לחיזוק השיער ניתן לערבב אבקת קליפות רימונים בחינה ולמרוח על השיער. התערובת נותנת גוון שחור.

 

חשוב לזכור:

על אף מעלתו הסגולית של מיץ הרימונים, מומלץ לא להפריז בשתייתו, בעיקר אצל אנשים הנוטים לפתח אבנים בכליות, בגלל ריבוי החומצה האוקסלית (100 מ"ג/ 100 ג`) שבו.

 

הערה: אין בתכנים או בהמלצות הנ"ל תחליף ליעוץ ו/או טיפול תרופתי/ רפואי זה או אחר.

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.